Kestävän matkailun puolesta

Olemme allekirjoittaneet Helsinki Declaration:n, jossa sitoudumme toimimaan kestävän matkailun puolesta.


MIKÄ?

Helsinki Declaration on Suomen matkailuelinkeinon sitoumus kestävään kehitykseen. Se on avoin kaikille kestävästä kehityksestä kiinnostuneille matkailualan toimijoille edelläkävijöistä aloittelijoihin.

Julistus ei ole lista pääsyvaatimuksista, joiden tulisi allekirjoitushetkellä olla sataprosenttisesti täytetty, vaan yrityksen sitoumus ryhtyä kehittämään toimintaansa kestävämpään suuntaan. Allekirjoittamalla julistuksen yritykset/organisaatiot sitoutuvat periaatteisiin, joiden pohjalta ne toteuttavat kukin omia konkreettisia toimenpiteitään.

Helsinki Declaration -julistus.pdf

Helsinki Declaration in English.pdf


KUKA?

Helsinki Declaration allekirjoitettiin ensimmäistä kertaa MATKA 2009 -messuilla. Sen on allekirjoittanut yli sata matkailualan toimijaa. Joukossa on edustettuna kotimaan- ja ulkomaanmatkailu, maa-, vesi- ja lentoliikenne, majoituspalvelut, matkanjärjestäjät, matkatoimistot ja ohjelmapalvelut. Mukana on myös matkailuorganisaatioita, yhdistyksiä, oppilaitoksia ja matkailulehdistöä.

Allekirjoittajat.pdf


TULEVAISUUS?

Julistus aloittaa prosessin, jossa seurataan kestävän kehityksen edistymistä matkailualalla. Tavoitteena on pitää asiaa esillä ja jakaa tietoa. Tätä toteutetaan muun muassa tapahtumien sekä Matka 2010 -messuilla julkistetun infopaketin avulla (linkki alla). Suunnitteilla on myös Helsinki Declarationin avaaminen allekirjoittajien kansainvälisille yhteistyökumppaneille.

Kestävän matkailun infopaketti ammattilaisille.pdf, Koonnut Anna Turunen, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu

Helsinki Declaration -prosessia koordinoi Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL.

UUDENMAAN SEURAMATKOJEN  konkreettiset toimet kestävämmän matkailun puolesta:

 

  • Tuotamme lähimatkoja mm. Helsingin lähialueille
  • Tuotamme kotimaan matkoja koko Suomeen
  • Bussimatkamme ajetaan 100% jätteistä ja tähteistä valmistetulla uusiutuvalla polttoaineella (Hyvinkään Liikenne Oy) aina kun mahdollista.
  • Suosimme paikallisia palveluita ja toimijoita
  • Suosimme lähiruokaravintoloita
  • Suosimme majoitusvaihtoehtoja, jotka ovat mukana kestävän matkailun edistämisessä
  • Suosimme vastuullisia laivayhtiöitä
  • Suosimme vastuullisia lentoyhtiöitä ja suoria lentoja
  • Tuemme luonnonsuojelutyötä